Begravningen

Vi strävar efter att den begravning du arrangerar blir så bra och personlig som möjlig och att alla detaljer förbereds på rätt sätt. Begravningen ska vara en upplevelse att minnas.

Vi kan ordna tryckta program till alla så att var och en ska kunna följa ceremonin. Programmet blir dessutom ett värdefullt minne efteråt, även för de som inte hade tillfälle att komma på begravningen.

Vi tar hand om allt på begravningsdagen

Vi finns alltid på plats i god tid före begravningen för att se till att kistan kommer på plats, liksom alla dekorationer, program och extraljus mm.

När gästerna anländer blir de väl omhändertagna och anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske.

Efter begravningen får gästerna hjälp med att ta sig till minnesstunden om en sådan är planerad. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården.

Vid kremationsbegravning ser vi till att kistan förs till krematoriet.

Gravsättningen
Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till ceremonin och vi ger goda råd till bärarna innan begravningen börjar.

Har du valt kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är uppmärkt med namn, personnummer, datum, kyrkogård odyl direkt på urnan och om önskemål finns - en namnplåt.